Õpipoisid nuusutavad tulevast ametit

Silja Joon
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Küll on ühe koha peale palju maitseid ja lõhnasid kokku toodud,” imestasid Mario Sommer (paremal) ja Kaarel Sohlu ürditalus õisi noppides.
“Küll on ühe koha peale palju maitseid ja lõhnasid kokku toodud,” imestasid Mario Sommer (paremal) ja Kaarel Sohlu ürditalus õisi noppides. Foto: Gertrud Alatare

Audrus asuvas Tamme ürditalus olid juuli teisel poolel õpipoisiõppel Mario Sommer ja Kaarel Sohlu, kel omandamisel Pärnumaa kutsehariduskeskuses abiaedniku kutse.

Täiskasvanuõppes eriala omandavate meeste õpipoisiaeg ürditalus kestis kaks nädalat. Õpipoisid noppisid õisi, lõikasid tagasi maitsetaimi, rohisid ja korrastasid peenarde äärepalke.

Sommer räägib, et kasvas üles maal, õppis noorena mehhatroonikat, reisis mööda maailma ja Eestit ning tundis lõpuks, et on küllalt teinud tööd töö pärast, aeg on nuusutada mõnd sellist ametit, mis hingelegi rahuldust pakub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles