Hobusekasvanduse juubelit peeti pisarsilmi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori hobusekasvanduse 160. sünnipäeval näitasid noored ratsutajad, et soovi korral tõuseb ratsu tagajalgadele, ilma et lõhkuma hakkaks.
Tori hobusekasvanduse 160. sünnipäeval näitasid noored ratsutajad, et soovi korral tõuseb ratsu tagajalgadele, ilma et lõhkuma hakkaks. Foto: Gertrud Alatare

Tori hobusekasvanduse 160. sünnipäeva peeti olukorras, kus ühtviisi on tume nii kasvanduse tulevik kui seal peetavate riigile kuuluvate märade saatus.

“Hobusekasvatajad võiksid teha riigile kingituse ja lasta täkud märade juurde, nii et 2018. aastal tuleks ilmale sada Tori tõugu varssa,” kutsuti hobusekasvatajaid üles Tori hobusekasvanduse juubelipeol, mis peeti riigi taasiseseisvumise päeval.

Samal ajal kuulub riigile ligemale kolmkümmend Tori tõugu mära, kes elavad Tori kasvanduse tallides. Viimastel aastatel pole nad ilmale toonud ainsatki varssa, sest riik pidas kohtuvaidlust kasvanduse pikaajalise rentnikuga, kellel seetõttu puudus huvi riigimärasid paaritada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles