Jõulumäe rattamaraton lõppes valitseva Eesti meistri jõudemonstratsiooniga

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel soojal ja päikesepaistelisel päeval Jõulumäe radadel sõidetud rattamaratoni stardirivi oli igati esinduslik, peale Eesti ratturite koorekihi olid kohal Läti parimad, puudus vaid valitsev Euroopa meister Peeter Pruus.

 

Kodumaad väisav Tanel Kangert sedakorda maratoni kerge treeninguna ei võtnud ja vajutas gaasi põhja kohe stardist. Viiendaks kilomeetriks oli tema tempo jõukohane vaid Peeter Tarvis juuniorile ning kahele Läti profiratturile, Martins Blumsile ja Arnis Petersonsile.

Rattasport on tehniline ala, vahepeal tuli Kangertil ratast remontida. Pea pool maratoni võitles Peeter Tarvis üksi kahe lätlasega, kuniks Kangert kolmikule järele jõudis. Läti-Eesti maavõistlus lahenes viimase joogipunkti juures, kui ühel tõusul õnnestus Peeter Tarvisel sisse sõita viiesekundiline vahe ja üle õla tagasi ta enam ei vaadanudki.

Finišis oli valitseva Eesti meistri edu järgmiste ees üle kuue minuti. Tänane võit tähendas ühtlasi üldliidri vahetust sarjas - viimasel etapil stardib liidrisärgis Tarvis.

Naiste arvestuses jätkus Liisa Ehrbergi võidukäik, teiseks platseerus taaskord Janelle Uibokand ja seekord spurtis kolmandale kohale Greete Steinburg.

Ka naiste arvestuses vahetus üldliider ja viimasele etapile läheb Opeli liidrisärgis starti Greete Steinburg.

Premium7 vahefiniši ja aktiivseima ratturi tiitli sai Jõulumäel Martins Blums, sarja kokkuvõttes jätkab liidrina täna puudunud Peeter Pruus.

Ka Europargi mägede kuningaks kuulutati täna Martins Blums, üldliidrina jätkab selleski arvestuses Peeter Pruus.

Hansgrohe kiirenduskilomeetri kiireim mees oli täna Sten-Erik Ottender, kiireim naine Janelle Uibokand. Liidrisärkides jätkavad Erki Pütsep ja Kelly Kalm.

FruitXpressi poolmaratoni võitis teist etappi järjest Kuusalu rattaklubi “tuleviku-ootus” Stefan Lootus ning see andis talle ka FruitXpressi liidrisärgi sarja üldarvestuses.

Nööbiku lastesõitude kiireim poiss M12 vanuseklassis oli Martin Krusemann, tüdrukutest Elisabeth Ebras. Nööbiku üldliidrisärgid kuuluvad enne viimast etappi Martin Krusemannile ja Annabrit Prantsile.

Võistkondlikult oli täna parim Veloplus Torq Pro Team, kiireima naiskonna auhinna sai Sparta Proshop.

Mööda laugeid Jõulumäe männimetsaaluseid radu kulgenud maratoni võttis ette 770 rattasõpra, võistluskeskuses maha märgitud Nööbiku lastesõitudel osales 182 last.

Nädalavahetuse vabalt valitud Opeli mudeliga võitis seekord maratonidistantsi 216. kohaga lõpetanud Aivar Uutar.

Jõulumäe absoluutne esikuuik loosis välja läbi hooaja Shimano matkasõitudel peaauhinnaks olnud AndMomentsi rattamatka Hiina Rahvavabariiki. Peeter Tarvise valitud matkaja peab nüüd kiirelt andma sarjale vastuse, kas ta soovib kasutada loosiõnne. Vastasel juhul liigub valikuõigus juba etapil teise koha saanud Martins Blumsi valitud matkajale.

Hawaii Expressi Estonian Cupi rattamaratonide sarjas on ees veel vaid viimane osavõistlus, Kalevipoja rattamaraton Kuremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles