Maarjakodu plaanib päevakeskust

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjakodu juhataja Eva Grigor (vasakul) loodab koos maja asukatega, et selle garaaži asemele kerkib kunagi päevakeskus. Praegu püütakse ehitist soojustada, et see talveks ajutiselt tegevusruumideks kohandada.
Maarjakodu juhataja Eva Grigor (vasakul) loodab koos maja asukatega, et selle garaaži asemele kerkib kunagi päevakeskus. Praegu püütakse ehitist soojustada, et see talveks ajutiselt tegevusruumideks kohandada. Foto: Gertrud Alatare

MTÜ Maarjakodu Pärnu otsib oma hoolealustele päevakeskuse ruume, seni tuleb tosinal vaimse puudega noorel oma päevi sisustada Maarjakodu kitsukeses elutoas.

Varem asus päevakeskus Pärnu haiglale kuuluvas hoones Ravi tänaval, kuid kuna haigla soovib oma ruume nüüd ise kasutada, tuli Maarjakodu rahval juulis sealt välja kolida.

Mittetulundusühingule kuulub Karja 12 elamu, mis osteti 2010. aastal ja tehti oma jõudude ja projektirahaga korda neli aastat tagasi. Selles hoones saab ööpäev läbi erihooldusteenust kaheksa klienti, kes elavad õdusas puumajas tavalist koduelu: koristavad tube, teevad süüa, hoolitsevad rohelusse uppuva aia eest ning veedavad koos aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles