Galerii: Tõstamaal pandi pähe 11 teklit

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõstamaa keskkooli ajaloolises aulas tervitas koolipere täna 11 aabitsaikka jõudnud last, kelle hulgas on üheksa poissi ja kaks tüdrukut. Esimese klassi juhataja Kaarin Reinson ulatas oma särasilmsetele lastele vastsed aabitsad, mida nood aukohale tagasi istudes kohe uurima asusid.

Tõstamaa keskkooli direktor Toomas Mitt pani igale kooliuusikule pähe rohelise tekli, kooli vormimütsi, ja pidas seejärel tervituskõne tagasivaatega suvesse, mõisakooli tegemistesse ja pilguga ettepoole ning tõi piltliku võrdluse tarkusepõllul olijatele: kui rattaga sõidad, pead kogu aeg pedaale tallama, et edasi jõuda.

Avaakatusel osales Pärnu maavanem Kalev Kaljuste, kes koos maakonna haridusjuhi Hede Martšenkoviga ja Kurgja talumuuseumi direktori Monika Jõemaaga andis Toomas Mitile üle Jakobsoni konkursi auhinna, mis ootas talle kui Pärnumaa populaarseimale haridus- ja kultuuritegelasele üleandmist suvest saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles