Täiskasvanuid õpetatakse “pehmetel patjadel”

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
32aastane Peeter Proos jättis põhikooli pooleli 8. klassis. “Noorte poiste värk, motivatsiooni ei olnud. Hiljem tekkis mõte edasi õppida, aga ilma tunnistuseta pole see võimalik,” rääkis viiendat aastat täiskasvanute gümnaasiumis õppiv mees. “See annab nii palju enesekindlust. Tasub proovida, vähemalt alustada, isegi kui arvate, et ei jõua või pole aega,” soovitas ta.
32aastane Peeter Proos jättis põhikooli pooleli 8. klassis. “Noorte poiste värk, motivatsiooni ei olnud. Hiljem tekkis mõte edasi õppida, aga ilma tunnistuseta pole see võimalik,” rääkis viiendat aastat täiskasvanute gümnaasiumis õppiv mees. “See annab nii palju enesekindlust. Tasub proovida, vähemalt alustada, isegi kui arvate, et ei jõua või pole aega,” soovitas ta. Foto: Gertrud Alatare

Kes teab Pärnumaal pooliku kooliharidusega täiskasvanuid, soovitage neil kindlasti täiskasvanute gümnaasiumi pöörduda, sest järgmisel kahel aastal on seal õppimine tänu Euroopa sotsiaalfondist taotletud rahale ja riigi toetusele lausa “pehmetel patjadel”.

Üle-eestilise kampaania “Teisel ringil targaks!” raames saadud projektiraha toel asub Pärnu täiskasvanute gümnaasium (PTG) erilise hoolega toetama täiskasvanute tasemeõpinguid. Vanusepiirangut õppijatele pole.

“Saame nüüd teoks teha kõik selle, millest oleme täiskasvanute koolitamisel seni puudust tundnud,” tõdes PTG direktor Karin Kurvits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles