Töö kõrvalt õppinud õmblejad lõpetavad kooli

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tekstiiliettevõte Wendre koolitab koos Pärnumaa kutsehariduskeskusega kodutekstiili õmblejaid.
Tekstiiliettevõte Wendre koolitab koos Pärnumaa kutsehariduskeskusega kodutekstiili õmblejaid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Homme ulatatakse Pärnu Rannastaadioni seminariruumis lõputunnistus kaheksale kodutekstiilide õmblejale, kes erialase väljaõppe said Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) ja AS Wendres.

Lõpetajad on vanuses 21–56 aastat, nende seas üks noormeeski.

Kodutekstiili õmblejate koolitus toimus tööprotsessi osana, mis tähendab seda, et praktilised oskused omandasid õppurid Wendre vabrikus töötades.

Kutsehariduskeskuses juhendasid õmblejaid kutseõpetajad Heli Sakk- Hännikäinen ja Ene Jaakson.

Suurem osa õppijatest olid juba enne õpingute alustamist Wendre töötajad. Tänu läbitud õpingutele on neil nüüd kõrgem erialane kutsekvalifikatsioon.

PKHK-l on kavas ette valmistada kodutekstiilide õmblejatele juba järgmise taseme töökohapõhine õppekava.

Kutsehariduskeskuse töökohapõhises õppes on kodutekstiilide õmblejad kolmas lõpusirgele jõudnud õppegrupp. Esimesena lõpetasid kooli raietöölised ja elektroonikaseadmete koostajad.

Töökohapõhine õpe on kutseõppe tasemeõppe vorm, kus ettevõttes või asutuses toimuva õppe osa on tavapärasest oluliselt suurem ja moodustab vähemalt kaks kolmandikku õppe mahust. Kui koolis on läbitud teooria, omandatakse ettevõttes praktikajuhendaja käe all praktilised kutseoskused.

Õpe on tasuta ja lõpeb kutseeksamiga neil erialadel, kus on olemas kutsestandard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles