Ljudmila Ruukel tutvustab Ungaris hõimutoitu

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljudmila Ruukeli päevad mööduvad koos tütarde Luule (vasakul) ja Lillega, keda võib tihti näha ka soome-ugri maitsete videoblogis ema selja taga toimetamas.
Ljudmila Ruukeli päevad mööduvad koos tütarde Luule (vasakul) ja Lillega, keda võib tihti näha ka soome-ugri maitsete videoblogis ema selja taga toimetamas. Foto: Gertrud Alatare

Septembris Ungaris toimuvatel soome-ugri kultuuripealinna üritustel kavatseb Ljudmila oma töötoas tutvustada soome-ugri maitseid ning valmistada koos huvilistega pelmeene, perepetše ja Karjala pirukaid.

 Madjarite maale sõidetakse koos perega: Ljudmila, Aivar ja nende kaksikud tütred Lille ja Luule. Esmakordselt soome-ugri kultuuripealinnade ajaloos läks tiitel jagamisele kahe linna vahel ja 2016. aasta pealinnad on Iszkaszentgyörgy ja Veszprém. Iszkaszentgyörgysse Ruukelite pere mitmeks nädalaks sõidabki.

Udmurdimaal üles kasvanud Ljudmila Ruukel on elanud Eestis tosin aastat. Abikaasa kõrval õppis ta eesti keele selgeks aastaga. Tööbörsil kõrgharidusega ajalooõpetaja sobivat ametit leidnud ei ole ja väikeste laste kõrval on ta asunud hoogsalt tutvustama soome-ugri toidukultuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles