Alaealised poisid murdsid poodidesse ja ärandasid järjepanu autosid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Lauri Habakuk
Copy
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Teisipäeval jõustunud otsusega mõistis Pärnu maakohus kokkuleppemenetluses eri kuritegude eest liitkaristuseks kahe aasta, kuu ja 25 päeva pikkuse reaalse vangistuse alles tänavu suvel täisealiseks saanud Ahtole*. Mitme kuriteo toimepanemisel temaga mestis olnud 15aastasele Mihklile* määras kohus liitkaristuseks kolmeaastase vangistuse.

Noorema süüdimõistetu vabastas kohus karistusest ja asendas selle kasvatusega eritingimustega õpilaste koolis. Nii peab alaealine kurjategija õppima Tapal Maarjamaa hariduskolleegiumi Valgejõe õppekeskuses kaks aastat või kuni põhihariduse omandamiseni.

Kuna vangla ei pruugi olla noorte, ammugi alaealiste seadusrikkujate mõjutamiseks tõhusaim koht, määras kohus mullu augustis selleks ajaks kriminaalse minevikuga Ahtole varguste eest tingimisi vangistuse. Tänavu veebruaris, kui noormees oli taas kohtu all, suurendas kohus tema karistuse aasta, kolme kuu ja 29 päeva pikkuseks vangistuseks, kuid asendas selle 479 tunni üldkasuliku tööga. 

Tagasi üles