See asi on globaalne

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEE (lavastuse elutu tegelane, toim) ei oska öelda, kust pärineb või miks ta on täpselt seal, kus praegu on. Ei, SEE on lihtsalt ühel hetkel kohal. Kutsumata.
SEE (lavastuse elutu tegelane, toim) ei oska öelda, kust pärineb või miks ta on täpselt seal, kus praegu on. Ei, SEE on lihtsalt ühel hetkel kohal. Kutsumata. Foto: Gabriela Liivamägi

Pärnu teatrimaja on pealtnäha lihtne kandiline hoone, kui käia mööda publikule mõeldud treppe, saale ja koridore. Ent kes kunagi teatritöötajate poolele sattunud, teab, et seal võib üsna hõlpsalt segadusse sattuda ja ära eksida. Ja siin pole abi isegi kompassist. Metsas võid sa minna oma seenekorviga otse, aga siin on palju keerdkäike.

“Ikka läheb natuke aega, kuni sa aru saad, milline koridor kuhu viib,” tõdeb lavastaja Laura Mets, kes kavatseb sellesügiseses Endla esimeses uuslavastuses “See asi” publiku maja peale rändama viia. Kuna teatrimaja on nagu väike omaette maailm, siis võiks seda tinglikult nimetada ümbermaailmareisiks.

Kuhu see rännak vaataja täpsemalt viib, ei taha lavastaja avaldada, et avastamisrõõmu ja üllatust mitte ära rikkuda, kuid vihjab, et siin majas leidub kohati väga kummalisi ruume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles