Kodumaja Soo tänavas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soo tänav õigustab nime, see asub alevi servas vastu lakkamatult mürisevat Via Balticat ja aiamaid, mille nurgas on rohelisel põhjal valge kirjaga silt: “Riigimets”. See ei ole nali, vaid siin ongi riigimetsa maa, mille ettevõtlik kohalik elanik aiaharimise tarbeks välja rääkis. Siin on ka Tasase peret köögiviljaga varustav maalapp ja kilekasvuhoone.

Tarvi Tasane on korteriühistu Soo 10 juhatuse esimees ja räägib uhkusenoodiga hääles, kuidas kolmekorruselise maja kõik 18 korteriomanikku olid nõus võtma pangalaenu, et nõukogude ajal EPT maaparandajatele ehitatud maja saaks soojustatud ja väsinud trepikojad värskendatud. Rõdude ette on paigaldatud aknad, mis summutavad teemüra ja lisavad elamule nägusust. Korteriühistut toetas tegemistes KredEx. Välisuksed on koodlukustatud nagu linnas, et kutsumata külalised eemal hoida.

Salatirohelise maja otsaseina ilmestab veskiaeru muster, mille ühistu esimees joonistas ehitajatele ette, kui oli majarahvalt pooldava vastuse saanud. Sama ornamendi vähendatud kujutis kaunistab fassaadi rõdude juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles