Pärnu jõkke asustatakse 33 000 väikest siiga

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisel püütakse mereinstituudi katsepüünisesse emakalu, kellelt lüpstakse mari, mis inkubeeritakse Põlula kalakasvanduses. Nüüd lastakse aastaseks saanud noored siiad tagasi Pärnu jõkke.
Sügisel püütakse mereinstituudi katsepüünisesse emakalu, kellelt lüpstakse mari, mis inkubeeritakse Põlula kalakasvanduses. Nüüd lastakse aastaseks saanud noored siiad tagasi Pärnu jõkke. Foto: Ants Liigus

Sel nädalal otsisid Eesti mereinstituudi teadlased Pärnu jõe vasakkaldal kohta, kust jõkke lasta 33 000 Põlula kalakasvanduses aastaseks saanud Pärnu siirdesiiga.

Ettevalmistused selleks algasid läinud sügisel, mil Lääne-Virumaa Põlula kalakasvatajad koos mereinstituudi spetsialistidega ja teadlastega püüdsid Pärnu jões seirevõrku viis emasiiga, kellelt lüpsti mari, mis Põlulasse inkubeerimisele viidi.

“Inkubatsioon õnnestus, kogutud marjast koorus ligikaudu kolmandik, mis teaduskirjanduse põhjal on väga hea tulemus,” ütles Põlula kalakasvanduse nõunik Ene Saadre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles