Riigikogulane toetab katuserahast loovteraapiat

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu liige Andres Anvelt eraldas Pärnu naiste tugikeskusele oma katuserahast 5000 eurot loovtegevuse korraldamiseks.

Perevägivalda on Anvelt nii omal ajal politseiniku kui hiljem ministri ja parlamendiliikmena pidanud oma südameasjaks ja otsinud mooduseid seda vähendada. “Perevägivald ei ole ainult pere siseasi, see on ühiskonna üks suuremaid ohte. Perevägivald tekitab kõiki muid vägivallavorme nii koolis kui tänaval, rääkimata sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuvast kahjust, mis see meie ühiskonnale ja majandusele põhjustab. See kõik on alles pika tee algus,” selgitas riigikogulane.

Anveldi sõnutsi on lähisuhtevägivalla juhtumeid hakatud avalikustama alles viimase kümne aasta jooksul. Kuigi avalduste arv politseile on üle viie korra tõusnud, pole vägivalda rohkem, vaid ohvrid on riigikogulase arvates julgemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles