Riigikohus rahuldas tuulikukaebuse

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikohus rahuldas eile Varbla valla elaniku Arne Albergi kaebuse ja tühistas Tamba tuulegeneraatorite ehitus- ja kasutusload, kuna planeeringu elluviimise käigus püstitati oluliselt kõrgemad tuulikud kui detailplaneeringus ette nähtud. Samal ajal on kõrguspiirangul naabrite õigusi kaitsev toime, mille järgimine on ehitusloa andmisel üks põhinõuetest.

“Kui vallavanem või tuulepargi arendaja siin all elaks, kas neile meeldiks?” küsis riigikohtusse kaebuse esitanud Alberg. Ja täpsustas, et ta pole kellegi peale pahane. Siiski peab eakas mees tähtsaks õiglust.

Alberg on seda meelt, et vald ei ole arvestanud kohalike inimestega. Tema hinnangul tulnuks inimestega rohkem nõu pidada. “Algul pidid tulema väiksemad tuulikud ja kaugemale,” lausus ta. Lisades, et kuigi tuulikud ei tohiks olla krundile lähemal kui kilomeeter, jääb tema maast lähima generaatorini vaid 300 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles