Leivanädal Tammsaare lasteaias

, Pärnu Tammsaare lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivanädal Tammsaare lasteaias.
Leivanädal Tammsaare lasteaias. Foto: Erakogu

Oktoobri esimesel nädalal oli Pärnu Tammsaare lasteaias leivanädal. Kõik lasteaia 12 rühma tähistasid leivanädalat endale omasel moel. Kes küpsetas leiba ise, kes voolis soolatainast pagaritooteid.

Pöialpoiste rühma õpetajate juhendatud õppetegevus oli seotud sellega, millest leiba tehakse, kus kasvab vili, kuidas jõuab leib meie lauale. Samuti vesteldi lastega teemal „Miks on leib kasulik?“. Pildimaterjali ja õppefilmide abiga võrdlesid lapsed leiva valmimist nii vanal ajal kui tänapäeval. Uuriti viljasorte nagu rukis ja nisu. Mõni lapsevanemgi on kodus tubli leivaküpsetaja. Sellest tulenevalt oskasid need lapsed leiva valmimise teemal rohkem kaasa rääkida.

Meie rühma õpetaja abi Selina Koodi organiseeris Pärnumaal tegutseva Pärnamäe pagariärist lastele leiba maitsta. See pakkus meie rühma lastele väga vahva maitse- ja lõhnaelamuse. Pärnamäe pagariärist saadi kaheksat sorti leiba. Lastel avanes võimalus leibu degusteerida ja anda oma hinnang.

Pärnamäe pagariäri kostitas Pöialpoiste rühma lapsi järgmiste leivasortidega: küüslauguleib, nisu-peenleib, Jõu rukkileib, Eriline rukkileib, täistera-rukkileib, Kalevipoja seemneleib, Eriline rukkileib röstitud sibulaga ja Pärnamäe peenleib seemnete ja teradega.

Väikestele degustaatoritele maitsesid enim küüslauguleib ja Eriline rukkileib röstitud sibulaga.

Nädala lõpus korrati ja kinnistati kõik uued ja vanad teadmised leiva teekonna kohta, vooliti veskeid ja leivapätse. Ühistööna valmis plakat „Leiva teekond lauale“, mida juhendas õpetaja Eda Aljaste.

Tore ja maitsev leivanädal jõudis lõpule ja tänu Pärnamäe pagariärile on lastel veel soov degusteerida mitmesuguseid Eesti tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles