Galerii: Vanalinna kooli üheksandikud kehastusid õpetajateks

, Pärnu Vanalinna kooli õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Igal aastal tähistab Pärnu Vanalinna põhikool oktoobri alguses õpetajate päeva. Üheksandikud astuvad sellel päeval õpetajarolli ja tunnevad omal nahal, kuidas on klassi ees tunde anda.

Saime äsjasel õpetajate päeval aimu, kui raske õpetajaamet, on ja kogesime, et õpilaste tähelepanu köitmiseks peab palju vaeva nägema.

Vaatamata sellele olen veendunud, et õpetajate päeval tunde andnutest otsustab nii mõnigi tulevikus õpetajakutse kasuks. See amet on imetlusväärne, sest vajab külma närvi ja oskust õpetada. Õpetaja elukutse proovimine aitab õpilastel seda väärt ametit hinnata.

Mina olin matemaatikaõpetaja ja tänu sellele, et matemaatika on mu lemmikõppeaine, ei olnud tööpäev mulle raske.

Kuigi paljud õpetajad olid asendajatele tunniks ülesanded andnud, kujunes koolipäev tavalisest pingevabamaks ja lõbusamaks.

Üheksandikud olid õpilastele välja mõelnud mõndagi meelelahutuslikku: mängiti, kuulati muusikat, tantsiti ja löödi kaasa Kahooti viktoriinis.

Mina üritasin olla niisama range nagu päris õpetajad. Tunnis lobisejad said märkuse.

Klassidega mul ilmselt vedas, sest sõnakuulmatusega väga probleemi polnud. Raske on küll kogu klassi end kuulama panna, aga kui saad õpilastega ühele lainele, pole see ületamatu.

Päev lõppes aktusega, kus üheksandikud tänasid õpetajaid omaloomingulise luuletuse ja  roosiga. Akordioniansambel ja solist Juula andsid meeleoluka kontserdi.

Hea õpetaja nimetusega tunnustati ja tänati mitut pedagoogi. Õpetajad sooritasid eksami ja näitasid oma teadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles