Kirmase tantsijad pidutsesid sultaniga teisel pool ekvaatorit

Anu Jürisson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Borneo saarel on sajandeid peetud Erau pidu, kuhu sultan viimastel aastatel on rahvusvahelise folkloorifestivali raames kutsunud külalisi mujaltki maailmast.
Borneo saarel on sajandeid peetud Erau pidu, kuhu sultan viimastel aastatel on rahvusvahelise folkloorifestivali raames kutsunud külalisi mujaltki maailmast. Foto: Erakogu

Pärnu rahvuskultuuriseltsi Kirmas segarühm laulis teisel pool ekvaatorit Kutai sultanile regilaulu, osales paari kilomeetri pikkusel ühissöömingul tänaval ja puhastas keha ja vaimu draakoni uputamisega.

Kirmases koos abikaasaga tantsiv Sindi linnapea Marko Šorin selgitas, et neid võõrustas Indoneesia Kutai Kartanegara ja Martadipura piirkonna sultan Muhammad Salehuddin II.

Rahvusvahelist folkloorifestivali (International Folk Arts Festival ehk EIFAF) on viimased neli aastat korraldatud koos Borneo saarel toimuva Erau Adat Kutai peoga, mida kohalikud sultanid on organiseerinud sajandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles