Galerii: Liikumispidu „Tsirkus” Pöialpoisi lasteaias

, Pöialpoisi lasteaia liikumisõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa tervisenõukogu korraldas laste rühiprobleemide ennetamiseks konkursi „Nutiküürust priiks”. Tänu projekti rahastusele sai Pöialpoisi lasteaed osta uusi võimlemisvahendeid, mis rikastavad ja muudavad liikumisõpet huvitavamaks. Eri vahendid ja harjutused õpetasid lastele, kuidas ennetada rühiprobleeme. Päev lõppes tsirkuseetendusega.

Septembris ja oktoobris oli Pöialpoisi lasteaia Õnneseene rühmal põnev aeg, sest tuli ette valmistada ja selgeks õppida tsirkuseetendus. Kava koostamisel lähtusin laste individuaalsetest võimetest, sest rühma kuuluvad 3–7aastased lapsed.

Rühi- ja tasakaaluharjutuste õppimine ja harjutamine kulges suure põnevuse ja rõõmuga. Mitmekülgsed ja jõukohased, rühiprobleeme ennetavad ja parandavad harjutused said selgeks väga kiiresti ja pakkusid palju liikumisrõõmu.

Laste ja personali koostöö mängis tsirkusepeo ettevalmistamisel ja esitamisel suurt rolli. Üksteise abistamine, toetamine ja kaasaelamine andis palju positiivseid emotsioone ja kujundas laste väärtushinnanguid. Lapsed õppisid loovliikumist, mustkunstitrikke, hea rühi kujunemist toetavaid akrobaatilisi harjutusi.

Õnneseene rühmal oli kahel korral võimalus tsirkust Pöialpoisi lasteaia teistele rühmadele esitada. Nii artistide kui pealtvaatajate emotsioonid ja tagasiside olid suurepärased.

25. oktoobril kutsusid lapsed oma pered liikumispidu vaatama. Etendus kulges väga lõbusas meeleolus väikeste ja suurte klounide seltsis, kes tegid vahetpidamata nalja. Kohale olid tulnud maailmakuulsad akrobaadid, kes oskasid kukerpalle ja püramiide, mustkunstnikud, kes suutsid pallid ära peita ja tagasi võluda. Lavale astusid vallatud paharetidki, kes teisi narrisid, aga sellele järgnevas poksilahingus kaotajateks jäid. Otse Jaapanist olid saabunud tüdrukud, kes oskasid vihmavarjudega kõndides tasakaalu hoida. Esinesid veel uhkete lintidega võimlejad. Lõpetuseks näitasid suured klounid, kuidas tsirkusekava õppimine kulges ja mis lõpuks selgeks sai.

Õnneseene rühma väikesed artistid said töö käigus suurepärase esinemis- ja meeskonnatöökogemuse. Selgeks said harjutused, mis aitavad kaasa õige kehahoiu kujunemisele liikudes, seistes ja istudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles