Galerii: Tallinna ja Pärnu õpilased laagerdasid Tammsaare koolis

Anu Villmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vanalinna põhikool ja Tammsaare kool löövad kaasa koolidevahelises lõimumisprojektis, mille üks osadest oli Pärnus korraldatud nelja kooli ühine laager.

Eesti ja vene emakeelega õpilastele mõeldud laagrist võtsid peale pärnakate osa Tallinna Ehte humanitaargümnaasiumi ja Pelgulinna gümnaasiumi noored. Laager toimus Tammsaare koolis.

Vanalinna põhikooli 8. klassi õpilane Angela Brunfeldt ja 6. klassis õppiv Silver Slinko rääkisid, et laagris suheldi omavahel nii eesti kui vene keeles ja õpiti mõlemas keeles uusi väljendeid.

Et lõimumislaagri osa oli peale keeleõppe proovida infotehnoloogilisi vahendeid, veetsid õpilased aega robotitega ja seiklesid äpi LoQuiz järgi õues.

Laagerdajate kasutuses oli maailma väikseim tark robot Ozobot, ja Beerobot, mida teatakse kui õppimist hõlbustavat tehisintellekti.

Programmi mahtus internetiohutuse töötuba veebikursuste "Targalt internetis" töötajatega, samuti vaadati telemälumängu "Kuldvillak" ja vastati QR-koodi abil küsimustele.

Laagri põnevaim osa oli Slinko ja Brunfeldti meelest filmide tegemine. Lastele räägiti filmimise abc-st ja iga grupp koostas oma filmi tarvis kavandi. Idee tuli üles võtta ja monteerida vaatamiskõlblikuks.

Lõbusale koosolemisele pani punkti kringlisöömine ja laagri analüüsimine.

Slinko sõnutsi jäid kõik toimunuga väga rahule. "Laager oli hästi korraldatud, sain sealt omale mitu head sõpra," kiitis ta.

Ka Brunfeldtile meeldis koolidevaheline ettevõtmine. "Meie laagril oli nii palju toredaid külgi, näiteks õppisime võõrkeeli, kasutasime ägedaid veebikeskkondi ja leidsime endale mitu-mitu uut sõpra. Ainult laagripäevad venisid päris pikaks ja kestsid hommikul üheksast õhtul kaheksani õhtul. Päeva lõpuks mõtlesin, et saaks aga lõpuks voodisse," meenutas tüdruk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles