Valgerannast leiti rekordarv pomme

Tõnu Kann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksteist aastat demineerijana töötanud Eliot Põld näitas eri kahjutuks tehtud lõhkekehasid, mida maapõu ja merepõhi ikka veel nähtavale toovad, ohustades meie kõigi turvalisust.
Kaksteist aastat demineerijana töötanud Eliot Põld näitas eri kahjutuks tehtud lõhkekehasid, mida maapõu ja merepõhi ikka veel nähtavale toovad, ohustades meie kõigi turvalisust. Foto: Mailiis Ollino

Sel sügisel on Valgerannas avastatud ja kas kohapeal või Potsepa karjääris kahjutuks tehtud veerandsada lennukipommi, neist viimased neli kümmekonna päeva eest.

Päästeameti demineerimiskeskuse ekspert Eliot Põld oskas lohutuseks öelda vaid, et õnneks ilmusid Valgeranna pommid nähtavale vähe kasutataval suvitusalal. Aga sellele küllaltki lähedal, Valgeranna üldkasutuses liivarannast põhja pool Audru poldri suunas.

“Lääne-Eesti pommigrupp sai oktoobris Valgeranda kolm väljakutset,” rääkis Põld. “Kahel korral märkasid pommi rannas jalutanud inimesed, ühel korral kohalikud kalurid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles