Töökohal õppinud abikelnerid lõpetasid kooli

Anu Villmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsed koolilõpetajad Kaspar Mitt ja Jagna Kuusk abikelneri kutseeksamit sooritamas.
Vastsed koolilõpetajad Kaspar Mitt ja Jagna Kuusk abikelneri kutseeksamit sooritamas. Foto: Erakogu

Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) anti kätte lõputunnistus 14-le abikelneri eriala lõpetanule.

Abikelnerid oli PKHK teenindusõppeosakonna lõpetanutest esimesed, kes omandasid uue elukutse töökohapõhises õppevormis.

Abikelneri kutseõpe kestis pool aastat, koolitusest kakk kolmandikku läbisid õpipoisid ettevõttes praktikajuhendaja käe all kutseoskusi omandades.

PKHK töökohapõhise õppe koordinaator Mare Raid ütles, et abikelnerite õppe- ja praktikabaasid olid Pärnu majutus- ja toitlustusasutused puhvet A.P.T.E.K, kohvik-restoran Hea Maa, MUM Cafe, Lehe kohvik, restoran Embecke, Sweet Rosie pubi, Kentuki kõrts, öölokaal Kassa, Pärnu Rannahotell, villa Wesset, Bumerangi pubi, osaühingud Frens ja Perner.

Raid rääkis, et abikelneritelt kutseeksami vastu võtnud komisjoniliikmed tunnustasid õpilaste kõrget taset ja julgustasid neid edasi taotlema kelneri kutset.

"Tahe õppida sõltub paljuski õpilaste pühendumusest kutseõpetajate professionaalsusest," märkis Raid.

Koolis juhendasid õpipoisse kutseõpetajad Hiie Põldma, Ingrid Ploom ja Peep Peetersoo. Peetersoo oli ühtlasi abikelnerite praktika- ja rühmajuhendaja.

PKHKs omandavad praegu töökohapõhises õppevormis eriala tulevased hotelliteenindajad, väikemasina-, mootori- ja jalgrattatehnikud, nooremaednikud ja elektroonikaseadmete koostajad.

Avatud on vastuvõtt hotelliteenindaja õppegruppi, kuhu novembri jooksul võetakse vastu viis õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles