Ilulugejad võistlesid vene keeles

, Pärnu Tammsaare kooli logopeed
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilulugejad võistlesid vene keeles
Ilulugejad võistlesid vene keeles Foto: Pärnu Tammsaare kool

Kohalikus, Pärnu keskraamatukogus kõlasid novembris David Samoilovi luuletused. Kord aastas kogunevad selles hubases saalis Pärnu linna õpilased.

Tänavusel võistlusel, mille organiseerisid Pärnu Tammsaare kooli vene keele ja kirjanduse õpetajad E. Stankevitš, E. Beljankova, N. Fomitševa ja T. Klevtsova, osalesid Tammsaare, Rääma ja Vanalinna kooli õpilased. Võistlust juhatasid 9.a klassi õpilased Karina Huharjova ja Aleksandra Karetina.

Žüriisse kuulusid endine Koidula kooli vene keele ja kirjanduse õpetaja Viktor Perelõgin, Pärnu keskraamatukogu töötaja Irina Golenkova ja Tammsaare kooli logopeed Jelena Paegle.

Hinnati õpilaste ettelugemistehnikat ja -ilmekust. Tähtsaim kriteerium oli see, kui sügavalt mõistsid osalejad enda valitud luuletust.

David Samoilov on 20. sajandi üks paremaid luuletajaid. Tema luuletused on tulvil filosoofiast, seepärast on väga raske edastada kuulajateni luuletuse peamõtet. Sellegi poolest said osalejad selle ülesandega hästi hakkama.

Esines 33 õpilast. 5.–6. klasside õppurite seas saavutas 1. koha Georgi Kovalenko (6.k), 2. koha Roman Kolesnitski (6.k) ja 3. koha Olga Kurman (5.a) ja Viktoria Panova (5.a).

7.–9. klasside arvestuses saavutasid 1. koha Artur Anikitšuk (8.k) ja Karolina Kiviselg(7.a), 2. koha sai Ilja Kiseljov (8.k) ning 3. koha Karina Huharjova (9.a) ja Deniss Gorškov (7.k).

Publiku lemmiku auhinna jagasid omavahel Georgi Kovalenko (6.k) ja Karina Šolomova (8.a).

Enne võistluse algust esitati videoklipp Samoilovi luuletusest "Я маленький, горло в ангине", tervitamaks Peterburi kooli nr 582 õpilasi. Sellel aastal osalevad Tammsaare kooli õpilased rahvusvahelises projektis, mis uurib David Samoilovi luulet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles