Noortekeskuste kokkutulekule lisas sära andekas youtuber

Karin Klaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal kogunes Are avatud noortekeskusesse üle poolesaja noore, kes osalesid Pärnumaa noortekeskuste kokkutulekul. Väga oodatud pidu toimub igal kevadel ja sügisel. Seekord jõudis 11 Pärnumaa noortekeskusest kohale seitse esindust.

"Oleme kokku saanud juba mitu aastat," rääkis Are Avatud Noortekeskuse noorsootöötaja Pille Kuusik. "Kuna noortekeskused tegutsevad Pärnumaa omavalitsustes, igaüks ise nurgas, on alati väga tore kohtuda. Noorsootöötajad vahetavad kogemusi ja muljeid. Noored tutvuvad omavahel: neile on oma programm ja disko."

Seekord tekitas elevust kodune ülesanne, milles tuli tutvustada oma noortekeskust nii, et häält ei kasuta. See lahendati tummfilmi, tantsunumbrite, lavastuste ja paberile kirjutatud sõnumite abil. Are noored moodustasid laval inimestest kolm tähte – ARE.

Üllatuskülalisena oli esinema kutsutud Eesti noor youtuber Victoria Villig, kes rääkis Youtube`i ajaloost ja võimalustest, küberturvalisusest, foto- ja videokaameratest ja võtetest.

"Are tüdrukud käisid Tallinnas youtuber`ite kokkutulekul ja rääkisid sellest suure vaimustusega. Guugeldasin natuke, leidsin Victoria ja kutsusin ta meile loengut pidama," seletas Kuusik. "Väga sümpaatne tüdruk, kes innustas meie noori julgelt oma rida ajama ja eesmärkide poole liikuma."

Vaid 16aastane Victoria tahtis alguses tegelda lemmikharrastusega: filmimise ja videote monteerimisega. Kuna tüdrukul õnnestus see hästi, järgnes tuntus. Praegu on Victorial palju fänne, tööpakkumisi ja võimalus tegelda iga päev sellega, mis talle väga meeldib.

Kokkutulekul osalesid Pärnu vabaajakeskus, Võiste noortetuba, Kilingi-Nõmme vabaajakeskus ning Are, Tahkuranna, Paikuse, Pärnu-Jaagupi ja Tõstamaa avatud noortekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles