Arstidelt ravimeid petnud naine mõisteti kuueks aastaks vangi

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
foto on illustreeriv.
foto on illustreeriv. Foto: ARVET M

Pärnu maakohus mõistis täna üldmenetluses liitkaristuseks kuue aasta pikkuse vangistuse 51aastasele Terje Viottile, kes tütre abiga käitles ebaseaduslikult suures koguses psühhotroopseid ravimeid.

Süüdistuse järgi helistasid Viotti ja tema tütar paari aasta jooksul kümnete isikute nimesid ja isikukoode kasutades perearstidele, veendes neid esitletud inimestele välja kirjutama psühhotroopsete ravimite digiretsepte. Apteegist rohtude väljaostmiseks esitasid naised rohte vajava inimese nime ja isikukoodi, kuid ostjana enda isikuandmed.

Selle eest määras kohus Viottile kolm aastat vangistust. Et 2012. aastal mõistis kohus toona Vaikla nime kandnud Viottile, kes tookord tegustses samuti tütrega, samasuguse teo eest kolme aasta pikkuse tingimisi vangistuse, tuleb naisel istuda trellide taga kuus aastat. Kohus loeb karistusaja algust möödunud aasta 17. novembrist.

Süüdistuse kohaselt Viotti ravimeid edasi ei müünud, vaid tarvitas neid ise.

Viotti alaealine tütar oli saanud juba varem liitkaristuseks kolme aasta, kolme kuu ja 12 päeva pikkuse vangistuse. Tema vanem tütar sai teises kohtuasjas, kuid sarnase teo eest karistuse mullu oktoobris, kui kohus määras kolme lapse emale üheksa aasta pikkuse vangistuse.

Muu hulgas peab Viotti maksma riigituludesse menetluskulude eest 2590 eurot ja 90 senti.

Süüdimõistetul on võimalik otsus 15 päeva jooksul Tallinna ringkonnakohtule edasi kaevata.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Viottit karistusseadustiku sellise paragrahvi alusel, mis käsitleb rühma viisi ja korduvalt toime pandud narkootilise või psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikku käitlemist. Kohus karistab selle eest kolme- kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles