Looduskaitse võtab metsamehe leiva

Martin Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Karo Metsa juhatuse liige Meelis Meigo tõdes, et majandusmetsa omanikule on tähtis raiuda küpses eas puu. Looduskaitse tõttu seda paljudele metsapidajatele ei võimaldata.
OÜ Karo Metsa juhatuse liige Meelis Meigo tõdes, et majandusmetsa omanikule on tähtis raiuda küpses eas puu. Looduskaitse tõttu seda paljudele metsapidajatele ei võimaldata. Foto: Mailiis Ollino

On vähe asju, mida rohelisest kullast elatuv inimene rohkem kardaks kui haruldane ohakas või lendorav. Seda seetõttu, et vaid üks kaitset vääriv loom võib käivitada protsessi, millega kogu metsaomaniku vara kasutuks muutub.

Näiteks kirjutas Pärnu Postimees veebruaris, kuidas keskkonnaamet teatas erametsaomanik Olev Lillemetsale 2005. aastal, et ärgu oma kinnistule jalga tõstku, sest tema krundil elab haruldane metsis. Tulemus on sadu tuhandeid eurosid kahju, mille eest riik ei maksa kopikatki. Kõige kentsakam on asjaolu, et metsis tema kinnistul on kui fantoom, keda keegi aastaid kohanud pole.

MTÜ Ühinenud Metsaomanike juhatuse liige ja Surju vallavolikogu esimees Kadri-Aija Viik tõdes, et tema pole veel kohanud metsaomanikku, kes looduskaitsepiirangust oleks vabaks saanud. Isegi kui kaitsealust liiki ei ole krundil aastaid nähtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles