Pärnu poisid said presidendilt preemiad

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Otto Seppel

Eile võtsid kolm Pärnu poissi president Kersti Kaljulaidi käest vastu õpilasleiutajate konkursi auhinna, mille neile tõid leiutised Pähklipõmm ja Leheõgard.

Otto Seppeli loodud Pähklipõmm sai nooremate leiutajate arvestuses esikoha. Vendade Miku Tanel ja Uku Karel Velleti Leheõgard hinnati teise koha vääriliseks. Konkursi korraldaja Margit Lehis Eesti teadusagentuurist rääkis, et Pärnu poisid tõsteti esile eelkõige tänu nende leiutiste seotusele reaalse eluga. Pähklipõmmile lisas väärtust prototüüp. “Pähklipõmmi väljavalimiseks oli üks kindel argument: laps oli teinud valmis töötava asja. See toimis, laps oli seda katsetanud. Geniaalne ja lihtne asi!” kommenteeris Lehis.

Teadusagentuur hoidis Pähklipõmmi võitu viimase minutini saladuses. Veel mõni päev enne autasustamist ütles Otto Seppeli ema Merlin Laansoo, et korraldajad kutsusid Ottot Tallinna oma leiutist esitlema. “Korraldaja helistas ja ütles, et Otto on valitud oma leiutist publiku ees tutvustama. President pidi väljavalituid õnnitlema ja kõik saama presidendiga pilti teha,” oli Laansoo enne autasustamist põnevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles