Jääpurjetajatele kasvab uus põlvkond

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Tõnis Vare õpetussõnu kuulavad enne hooaja algust tähelepanelikult uue põlvkonna jääpurjetajad (vasakult) Dagne Aasmaa, Pert Salundi, Andreas Sepp ja Hannes Reimal.
Treener Tõnis Vare õpetussõnu kuulavad enne hooaja algust tähelepanelikult uue põlvkonna jääpurjetajad (vasakult) Dagne Aasmaa, Pert Salundi, Andreas Sepp ja Hannes Reimal. Foto: Valdor Telve

Kodulinna kõval veel purjetamise entusiastid on viimaste nädalatega jahtklubi värkstoas usinasti tegutsenud: kümned uisukomplektid on teritatud ja paljud päevi näinud võistluskelgud värske jume saanud.

“Oleme talveks valmis. Nüüd jääb veel oodata, millal pakane järved ja merelahed kaanetab,” kõneles Pärnu jahtklubi noori purjetajaid treeniv Tõnis Vare. “Kolm kuud kestva hooaja võistluskalender on üpris tihe. Jaanuaris on kavas Pärnu, Läänemaa ja Saaremaa meistrivõistlused. Veebruari esimesel nädalavahetusel saame Tallinna meistrivõistlustel anda viimase lihvi neile noortele, kes stardivad Poolas juunioride MMil. Märtsis seilame Eesti meistrimedalitele. Hooaja viimased regatid peaksid tulema Saadjärvel, kus selgitatakse Tartu meistrid ning GP ja maratoni võitjad.”

Lähiaastatel on Pärnu noorte jääpurjetajate koolitamise ja võistlusvarustuse hooldamise võtnud enda õlule Tõnis Vare, Uku Kuusk ja Mihkel Kosk, kes peale koduklubi poiste ja tüdrukute juhendamise on võtnud oma tiiva alla kaks Tallinna jahtklubi noormeest. Vanameister Mati Hool ise enam võistlema ei kipu, küll jagab ta kolme aastakümne jooksul kogutud kuldaväärt tarkusi Saaremaa parematele DNi sõitjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles