Pühendunud lastele, kellele pikka elu ei ennustata

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanika Kukk oma patsiendi Kelliga, kes on nüüd juba seitsmene.
Jaanika Kukk oma patsiendi Kelliga, kes on nüüd juba seitsmene. Foto: Mailiis Ollino

Teade, et laps elab vaid mõne aasta, purustab hetkega vanemate kogu maailma. Kust saada abi, saamaks hakkama lapsega, kelle elueaks on ennustatud napid aastad ja kes vajab kuudepikkust järjepidevat tööd ja abi kas või keerama või seisma õppimisel? Just selliste murede puhul aitab lapsevanemaid 26aastane füsioterapeut Jaanika Kukk.

“See noor naine vajaks just tunnustust oma tegude eest, sest tihti arvatakse, et mis see võimlejatädi seal ikka teeb. Tegelikult on see väga suur töö ja kuna ta tunneb töövälisel ajalgi huvi, kuidas meil läheb, siis seda sõnadesse panna ei saa,” kinnitab üks lapsevanematest, kelle laps Jaanika Kuke juures ravil käib.

Neid sõnu kuuldes on füsioterapeut üllatunud ja ütleb, et viis peret, kelle lastega ta praegu tegeleb, on talle pigem sõbrad kui patsientide emad-isad. Nemad on ühtlasi põhjus, miks Kukk põhitöö kõrvalt Villa Medicast Pärnu haiglaski töötab. “Nood viis peret ongi minu patsiendid Pärnu haiglas. Rohkem patsiente pole ma seal endale juurde võtnud,” selgitab Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles