Teadlased on vastu šaakali jahiaja pikendamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliselt elavad šaakalid palju soojematel maadel kui Eesti, kuid nüüd on esimesed isendid jõudnud ka siia.
Tavaliselt elavad šaakalid palju soojematel maadel kui Eesti, kuid nüüd on esimesed isendid jõudnud ka siia. Foto: Vikipeedia

Teadlased seisavad vastu jahimeeste ja poliitikute ettepanekule pikendada šaakali küttimise aega praeguselt neljalt kuult kaheksale või koguni aastale, pidades jahiaja pikendamist ebaeetiliseks ja kasutuks.

"Arvan, et šaakali jahiaja pikkus võiks sõltuda sellest, kas selles piirkonnas šaakal murrab lambaid," ütles keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna juhtspetsialist Peep Männil. Ta toonitas, et kui kehtestada kogu riigis ühepikkune jahiaeg, on kaheksa kuudki liiga pikk.

"Kordan siinkohal üle selle, millega meedia ikka ja jälle eksib: šaakal ei ole meil võõrliik, vaid uus liik, kes on oma levikuala Euroopas looduslikul teel laiendanud. Peale selle on šaakal Euroopa Liidus madalama kaitsekategooria ehk ELi loodusdirektiivi viienda lisa liik," sõnas Männil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles