Eesti esiaerutaja pürib maailma eliiti

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerutaja Joosep Karlson tegi mullu elu parima hooaja. Muuhulgas võistles mees ka Saksamaal Duisburgi maailmakarika etapil.
Aerutaja Joosep Karlson tegi mullu elu parima hooaja. Muuhulgas võistles mees ka Saksamaal Duisburgi maailmakarika etapil. Foto: EAF

Mullu Eesti parimaks aerutajaks ja Pärnumaa parimaks juuniorsportlaseks valitud Joosep Karlson tunneb tunnustusest rahulolu, kuid hoopis tähtsamad on talle sportlikud saavutused ja nende nimel ei pelga ta minna isegi jäätükkide vahele.

“Kindlasti on need sümboolsed tunnustused meeldivad, kuid ma ei hindaks neid liialt kõrgelt,” ütles Karlson. “Pigem tahan teha aerutamismaastikul korraliku tulemuse. Tunnustus tuleb, kui tuleb, aga ma ei tee sporti selle pärast.”

21aastasel kanuuaerutajal on enda kinnitusel seljataga karjääri parim aasta. Ta krooniti seitsmekordseks Eesti meistriks, ühtlasi oli ta Euroopa meistrivõistlustel 5000 meetri distantsil kuues ja viis korda lühemal võistlusmaal üheksas. Peale U23 vanuseklassi MMi 1000 meetri kaheksas koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles