Kalev Kaljuste: Tootsi pärast pole vaja kiselda

Kalev Kaljuste
, Pärnu maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kaljuste.
Kalev Kaljuste. Foto: PP

Olles eelmises ametis Tootsi vallavanem, nüüd juba peaaegu kaks aastat Pärnu maavanem, on mul raske mõista Tootsi tuulepargi pärast vallandunud kisklemist. Paiku, kuhu võiks tuulikud püsti panna, on maakonnas teisigi.

Nimelt sain 2010. aasta lõpul AS Tootsi Turba juhilt teada, et 2011. aastal suletakse ajalooline Tootsi briketivabrik. Hakkasin otsima mingisuguseidki lahendusi, kuidas selles piirkonnas edasi minna. Üks mõtteid oli tuulepark ammendatud turbaväljadel.

2010. aasta detsembris kutsusin kokku esimese Tootsi tuulepargi arutelu. Olgem ausad, alguses peeti mind hulluks, et tahan tuulikuid sohu rajada. Pidin selgitama, et ammendatud väljal pole turvast, see on sealt 50 aasta jooksul kaevandatud. Teine müüt, mida pidevalt murda tuli, et seal ei ole tuult. Selle tõestuseks paigaldas Eesti Energia mõni aasta hiljem sohu tuulemõõtmise masti. Selgus, et tuult on ikkagi 25 kilomeetri kaugusel rannikustki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles