Pärnus õpetatakse hüperaktiivsetega toime tulema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Eesti Lastefondi juhataja 
Sirje Grossmann-Loot.
SA Eesti Lastefondi juhataja Sirje Grossmann-Loot. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Pärnu õppenõustamiskeskuses saab 21. märtsil Eesti lastefondi korraldatud koolitusel palju vajalikke teadmisi aktiivsus- ja tähelepanuhäirega lapse toetamise kohta kodus, lasteaias ja koolis.
 

Eesti lastefondi spetsialistid annavad osalejatele teadmisi nii aktiivsus- ja tähelepanuhäire (ATH) sümptomitega lapse äratundmiseks kui oskusi toimetulekuks.

Lastefondi projektijuht Liis Saarna teeb selgeks, millised on ATH sümptomid, missugused häired sellega kaasnevad ja kui sageli need avalduvad. Eesti lastefondi juhataja Sirje Grossmann-Loot räägib ATH lapse kodusest toimetulekust ja tema toetamisest koolis, Saarna keskendub niisuguse lapse toetamisele lasteaias.    

Õppenõustamiskeskuse eripedagoogi Lea Mardiku jutu järgi on koolituse üks eesmärk taasavada Pärnus toimiv ATH tugirühm lapsevanematele ja õpetajatele ning leida sellele eestvedajad. Et Grossmann-Loot tunneb niisuguste tugirühmade tööd, jagab ta osalejatele praktilisi nõuandeid.

Koolitusele on oodatud õpetajad, lapsevanemad ja lapse pereliikmed, sotsiaalpedagoogid, koolipsühholoogid, lapsehoidjad ja tudengid, kes õpivad laste kasvatamisega seotud erialal.

SA Eesti Lastefond korraldab projekti “Tugistruktuurid hüperaktiivsetele koolilastele” raames koolitusi kõikides maakondades, et anda teadmisi ning oskusi õpetajatele ja lapsevanematele toimetulekuks aktiivsus- ja tähelepanuhäire sümptomite ja/või diagnoosiga lapsega.

21. märtsil kell 12 Metsa 1 algav koolitus on tasuta, kuid osalemissoovist tuleks eelnevalt Pärnu õppenõustamiskeskusele teada anda telefonil 5594 2207 või 443 1463 või lea@onk.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles