Teater mõtlevale inimesele

Madli Pesti
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja ja kunstnik on kuus eri elukogemuse ja endasse peidetud hirmudega inimest surunud kitsukesse vagunelamusse, kus neil tuleb omavahel hakkama saada.
Lavastaja ja kunstnik on kuus eri elukogemuse ja endasse peidetud hirmudega inimest surunud kitsukesse vagunelamusse, kus neil tuleb omavahel hakkama saada. Foto: Gabriela Liivamägi

Kas homoseksuaalsust saab ravida? Kas kooseluseadus on õige asi? Kas kõik moslemid on terroristid? Kas Eesti peaks vastu võtma pagulasi? Neid plahvatusohtlikke küsimusi esitas lavastaja Mari-Liis Lill paarikümnele Pärnumaa inimesele. Kuut pärnumaalast portreteerivad Endla näitlejad Küünis äsja välja tulnud lavastuses “Väljast väiksem kui seest”.

Varem Eesti draamateatris näitlejana töötanud Mari-Liis Lill on ühiskonnas ja talle endale olulisi teemasid uurinud ennegi. Ta on teinud dokumentaallavastusi depressioonist, eestlaste ja venelaste suhetest Tallinna teatrites.

Seekord soovivad Lill ja dramaturg Maria Lee Liivak eluloointervjuude kaudu mõista inimesi, kes mõtlevad meist (hõlman enda siia hulka) erinevalt. Millised inimesed elavad meie mullist väljaspool?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles