Tööaasta möödus hukkunuteta

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu tõstis esile, et üllatavalt paljudes Pärnumaa asutustes on probleeme libedate põrandatega. See on aga asi, mis on töökohas kergesti välditav.
Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu tõstis esile, et üllatavalt paljudes Pärnumaa asutustes on probleeme libedate põrandatega. See on aga asi, mis on töökohas kergesti välditav. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi Pärnumaal kasvas mullu tööõnnetuste arv võrreldes aasta varasemaga, vähenes siin raskete õnnetuste hulk. Mõnevõrra üllatuslikult on tööõnnetuste üks peapõhjusi libe põrand.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu andmeil registreeriti mullu Pärnumaal 274 tööõnnetust, millest 57 juhul sai töötaja raske kehavigastuse. 2015. aastal olid need numbrid vastavalt 257 ja 67. Eestis kokku pandi mullu kirja üle 5000 tööõnnetuse, millest 26 lõppesid surmaga.

“Enim registreeriti Pärnumaal tööõnnetusi töötleva tööstuse sektoris nagu puidutööstus, metallitoodete tootmine ja tekstiilitööstus,” teadis Maripuu. “Raskete vigastustega lõppenud õnnetusi toimus aga enim majutus- ja toitlustus- ja haridusasutustes.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles