Tootsi sõidab sisse kaks bussi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks maabussi hakkab jürikuu esimesest päevast sõitma Tootsi alevikku, sellise ümberkorraldusega tuleb Pärnu maavalitsus kui liinide tellija vastu briketivabrikust koondatute soovile jõuda hommikul uude töökohta Jõesuu külla ja vahetuse lõppedes sealt tagasi koju saada.

Maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu selgitas, et lisasissesõidu Tootsi teevad varahommikune AS Mulgi Reiside buss liinil Vändra–Tori–Vihtra–Vändra ja pärastlõunane OÜ Vändra Karu buss liinil Pärnu–Tori–Vändra–Suurejõe–Kaansoo.

Pärnu–Paide maanteelt on Tootsi kuus kilomeetrit, niisama palju suurele teele tagasi. Seoses sellega muutuvad mainitud bussiliinide sõidugraafikudki.

Varahommikune buss väljub Vändrast ligi kümme minutit varem, kell 5.57, ja sõidab Tootsi järel sisse ka Piistaojale ning jõuab seitsmeks Jõesuusse.

“Vändra Karu pealelõunane buss väljub Pärnust ja sõidab Mannareni senise sõiduplaani järgi, kuid sissesõidu järel Tootsi jääb edasisest graafikust veerand tunni võrra maha,” täpsustas Rahu.

Tootsi briketivabriku sulgemise järel on mitu sealset töötajat leidnud leivateenimise koha Jõesuu külas puidust uksi, aknaid ja tarvikuid valmistavas OÜs Säästke, mis kannab piirkonna arengule kaasaaitamise eest tiitlit Pärnumaa maaelu edendaja 2010 ja laiendab tootmist.

Rahu mainis, et jaanuaris korraldas maavalitsus Tori vallavalitsuse ja Säästke taotlusel ühe maaliini töö ümber nii, et Säästke esimesest vahetusest tulijad ei jääks bussist maha. Aprillist kehtima hakkavat liinimuutust taotlesid Tootsi ja Tori vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles