Pärnu kammerkoor tähistab 15. aastapäeva kontserdirännakuga

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kammerkoor rändab koos publikuga läbi muuseumihoone.
Pärnu kammerkoor rändab koos publikuga läbi muuseumihoone. Foto: Erakogu

Reedel ja laupäeval saab Pärnu muuseumis peale muuseumieksponaatidega tutvumise muusikat nautida, kusjuures erilisel moel. Nimelt rändab Pärnu kammerkoor publikuga läbi muuseumihoone keldrikorruselt ärklisaali. Esitatakse kava "Pildid näituselt".

Kaunis ja moodne maja, huvitava väljapaneku ja arvukate tehnoloogiliste võimalustega inspireeris dirigent Elo Kesküla katsetama teistmoodi kontserdivormi, kus muusikaelamuse kõrval saab külastaja osa väikesest giidituurist. Laulud valiti kavva hoolikalt, pidades silmas iga saali eksponaate, ajastut ja akustikat. "Tulemus tõotab tulla igatahes põnev ja vaheldusrikas," rääkis dirigent Kesküla.

Koori teine dirigent ja kontsertmeister on Anne Uusna, saateansamblis teevad kaasa Hain Hõlpus klahvpillidel, Josua Lige löökpillidel, Emil Erastus kontrabassil.

Koori vilistlane ja kuraator Elmar Trinki sõnutsi on kontserte ja teatrit muuseumis varemgi tehtud. Rännak koos kuulajatega ehk mobiilne kontsert eri näitusesaalides on aga uudne. "Kontserdielamuse saavad nii muuseumi esma- kui ka alalised külastajad," arvas ta.

Pärnu kammerkoor tähistab muuseumikontsertidega oma 15 tegutsemisaasta täitumist. Nende aastate jooksul on kooril olnud õnn laulda eriilmelist muusikat Bachi "Jõuluoratooriumist" ja Eesti klassikast ABBA-meeste "Chessi", Ehala "Lumekuninganna" ja operetikavani, anda kontserte väikestes kirikutes ja pista nina "Laululahingu" glamuuri. Erilist rolli on koori elus mänginud suurvormid ja koostöö Pärnu linnaorkestriga.

Pärnu kammerkoori juhatas esimesed kümme aastat dirigent Ave Sopp. 2010. aastast juhatab kammerkoori Kesküla, kes tegutseb paralleelselt Pärnu käsikellastuudios. Koos on osaletud konkurssidel ja antud kontserte nii kodulinnas kui ka mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles