Galerii: uus spordiväljak innustas Are õpilasi olümpiale

, Are kooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Are kool sai omale sügisel uue spordiväljaku. Kohe paranesid nii jooksu- kui kaugushüppetulemused. Sellest hakkas idenema olümpiamängude idee. Möödunud nädalal toimusidki kolmapäevast reedeni Are kooli ajaloo esimesed olümpiamängud.

Kõik oli nagu päris. Klassid olid vaeva näinud ja omale ühtse vormi leidnud – enamik ühte värvi särgid, mis vastavalt fantaasiale kujundatud. Aga leidus ka võistkonna peapaelu, mütse, rätte ja põlvikuid. Igatahes leidis klassikaaslased kiiresti üles. Ka olid kõikidel klassidel olemas plakatid.

Üritus algas kolmapäeva hommikul rongkäiguga, järgnes rivistus. Olümpialipu tõi sisse Are kooli kõige kõvem judoka Joonas Lauri, kes maadleb medalikonkurentsis oma vanusegrupis Eesti tasemel. Olümpiatuld anti õpilaste seas edasi käest kätte, katsuda said tõrvikut kõikide klasside tublimad sportlased. Ja tule süütas Kaur-Rasmus Usberg, kes on võitnud maakondliku hõbemedali poiste lauatennises. 

Siis läks lahti! Kõikidel päevadel oli hommikul kergejõustik ja pärastlõunal pallimäng. Esimesel päeval tegid kergejõustikku 7.–8.klass. Kopsakaima medalisaagi kogus poistest Jauram Reisner ja tüdrukutest Keidi Merilaht. Pärastlõunal mängisid 1.–3.klass rahvastepalli, kus parimaks osutus 3. klass. Teise päeva avas võimlemise ja soojendusega spordifilosoof ja liikumise Elujooks algataja Kristjan Puusild. Kergejõustikus asusid mõõtu võtma 4.–6. klassi õpilased. Poistest võitis enim medaleid Endri Hansar ja tüdrukutest Triinu Võsumets. Pärastlõunal mängisid 7.–9. klass võrkpalli ja võidukas oli 8. klass. Kolmandal päeval tegid kergejõustikku 1.–3. klassi lapsed. Kõige paremas vormis oli poistest Reijo Türnpuu. Tüdrukute medalid jagunesid väga erinevalt, kaks korda käis pjedestaalil Pille-Riin Peks. Viimaseks alaks jäi 4.–6. klasside jalgpall, kus parimana näitas end 6. klass.

Lõpurongkäigu ajaks oli väljakule jäänud kaheksa klassi, üheksas oli juba lahkunud tutipeo radadele. Ovatsioonidega tervitati maskotti – öökulli, kes olümpimängudeks oli raamatukaante vahelt välja roninud lapsi ergutama. Lõpukõne pidas direktor ja nautida sai veel algklasside Lotte-tantsu. Aitäh idee autorile ja mängude korraldajale peakohtunik Tiia Puusillale ja kõikidele osalejatele! Oli kolm väga sportlikku koolipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles