Arhitekt tõmbas külamaja triibuseelikusse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aruvälja külakeskus on väljast rõõmsalt triibuline.
Aruvälja külakeskus on väljast rõõmsalt triibuline. Foto: Gertrud Alatare

Aruväljal valmiv külakeskuse hoone on omapärase väliskuju ja värvilahendusega, samasugusesse undrukutriipu võõbatud laste mänguväljakut ümbritsevat aeda ilmestab varem samal kohal asunud maja makett.

Veidi üle kuu aja pärast, 18. augustil lõigatakse AS Pärnu REVi ehitatud külamaja linti. Ligemale miljon eurot maksma läinud rajatis on Audru valla ja MTÜ Aruvälja Suurküla Seltsi väärikas kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks, aga veel suurem kingitus kogukonnale, kes saab enda kasutusse rahvamaja, raamatukogu, lasteaia, külaseltsi tegevustoad ja sauna.

Pea- ja alltöövõtjad annavad hoonele viimast lihvi. Lasteaia kahes rühmaruumis ootab kilepakendist päästmist mööbel, raamatukogus on vastsed riiulid juba paigas, ovaalse saali põrandat kaunistab hele parkett, lakke on paigaldatud valgustid. Peaukseesise õue haljastamine jätkub ja lasteaiapoolses küljes sätib mänguväljakute tootja OÜ Tiptiptap paika liuradu, kiikesid, redeleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles