Pärnu poiss kihutas Euroopa tippkonkurentsis

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EM-finaaletapil sööstis EMX65 klassis rajale 40 noort motosportlast.
EM-finaaletapil sööstis EMX65 klassis rajale 40 noort motosportlast. Foto: Euroopa motospordiföderatsioon

Pärnu motoklubi võidusõitja Joosep Pärn sai noorte Euroopa meistrivõistluste finaalis Tšehhis Loketis Eesti parimana 24. tulemuse. Richard Paat (AYR Racing Team) lõpetas EMi 34. kohal.

EMX65 klassi kvalifikatsioonis sõitis Pärn välja 28. aja. Esimeses sõidus tegi meie poiss väga hea stardi ja tõusis poolel võistusmaal koguni teisele kohale. Paraku kaotas ta kukkumise tõttu väärtuslikke sekundeid ja pidi finišis leppima 18. kohaga.

Teises sõidus Pärna start enam nii hästi ei õnnestunud ja ta jõudis väga tihedas konkurentsis lõpujoonele 24. positsioonil. Euroopa meistriks krooniti taanlane Mads Fredsoe Sorensen.

"Tulemuse mõttes ei läinud päris nii, nagu me lootsime, aga kogemusena oli see võistlus hindamatu," ütles Joosepi isa Jüri Pärn. "Sõita nii, et kõik 40 poissi on stardikurvis ja kogu võistluse vältel niisama kiired – see pagas on meil nüüd olemas."

EMX85 klassi sõit katkestati punase lipuga Moldova sportlase Igor Cuharciuci fataalselt lõppenud kukkumise tõttu ja EMi finaal otsustati ära jätta. Selles masinaklassis esindas Eestit Tihemetsa motoklubist välja kasvanud Romeo Karu, kes võistleb KTM Racing Estonia värvides.

Sel nädalavahetusel kihutavad 29 riigi noored motomehed Tartumaal Lange motokeskuses juunioride maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles