Kioskimüüjad ei tea, kuidas tuleõnnetuse korral käituda

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne päästekeskus kontrollis eelmisel nädalal 40 toitlustusasutust, mis asuvad Pärnu ranna piirkonnas või kesklinnas. Visiidi eesmärk oli veenduda, et kõhutäit pakkuvad kohad oleksid valmis tuleõnnetuse puhul õigesti reageerima ja päästma nii kliendid kui vara.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo ohutuskontrolli nõunik Jaak Jaanso sõnutsi võib tuleohutusseadmete ja -teadmistega toitlustusasutustes rahule jääda. “Söögikohtade automaatsed tulekahjusignalisatsioonid on hooldatud, evakuatsiooniteed avatud ja personal on üldiselt koolitatud, kuidas tulekahju korral käituda. Muret tekitas pigem see, et tulekustutid olid kontrollimata ja personal ei oska nendega korrektselt ümber käia,” kommenteeris Jaanso nähtut.

Kõige suurem kitsaskoht on rannapromenaadi müüklad. “Nendes kioskites ei müüda ainult jäätist ja karastusjooke. Sealt on rannalistel võimalik korralik ja soe kõhutäis saada. Probleem on aga selles, et kioskites toimetavad hooajatöötajad, enamasti kooliõpilased, kes ei tea, kuidas käituda siis, kui juhtub tuleõnnetus,” kõneles Jaanso ja lisas, et peale selle puudusid nendes kohtades esmased tulekustutusvahendid nagu tuletekk või -kustuti. Eelmainitu tõttu tegid kohal käinud inspektorid visiidi käigus müüjatele esmase koolituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles