Kohalik: Miks ohverdatakse suurürituse pärast nii palju?

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suve oodatuim suurüritus Weekend Festival Baltic toob endaga kaasa mõne probleemigi. Linnakodanik Kersti Jürgenson tunneb muret, miks toimub selline pidu suvepealinna niigi lühikesel rannahooajal suplusrannas ning jalutamiseks mõeldud pargiteed ja istumiseks mõeldud varjualused on kohalikele elanikele kinni pandud.

“Märkasime, kuidas kuursaali ees tammepuult oli saetud oksi, et tara nende vastu mahuks. Luidetesse, mis on looduskaitse all, on kaevatud šahtid,” kurtis Jürgenson. Oksi oleks eemaldatud Weekendi toimumisetagi, et jalakäijad puude alt läbi mahuksid, kinnitas Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Gerli Kõiv.

Pärnu rannaniidu looduskaitsealagi jääb naisteplaaži sissekäigust Pärnu jõe poole ja Kõivu sõnutsi seal Weekendi ehitustööd ei toimu. Festivali korraldajatel on kohustus tagada heakord nende kasutuses oleval alal ja selle vahetus ümbruses. Mere puiesteel elavale Jürgensonile valmistavad pahameelt suletud üldkasutatavad alad. Kuigi festivali kaart näitas täpselt, et pargid ja puhkealad, sealhulgas rattahoidlad ja pingid, suletakse vaid kolmeks päevaks, pandi need kinni juba nädal enne suurüritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles