Pärnu kuursaal kaalub Weekendi tõttu kahjunõude esitamist (3)

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuursaal.
Kuursaal. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu kuursaali ruume rentiv Pärnu Kuursaal OÜ kaalub Weekend Festivali aegsete maja juurdepääsupiirangute tõttu kahjunõude esitamist.

"Neljapäeval, reedel ja laupäeval ei pääsenud majale ligi. Meil polnud üldse kliente, ainult mõni üksik," rääkis osaühingu juhatuse liige Katrin Kartau.

Kellelt ja kui suure kahju hüvitamist soovitakse, pole veel otsustatud. Kartau peab peasüüdlaseks linnavalitsust, mis festivali tõttu kuursaali juurde minemist piiras.

Festivali ajal neljapäevast laupäevani ei pääsenud festivalipääsmeta edasi jalgsi Ammende villa poolt mere suunas liikudes. Vaidlus käib selle üle, kas turvameeskond takistas mudaravila poolt kuursaali kõndivaid jalakäijaid.

Kartau väitel ei lubatud külastajaid kusagilt läbi. Pärnu abilinnapea Rainer Aaviku sõnutsi keegi mudaravila poolt kuursaali kõndimist ei takistanud. Sama kinnitas Weekend Festivali pressiesindaja Gunnar Viese, kes lisas, et kuursaali minejaid oli vähe.

Aaviku jutu kohaselt pöördus osaühing reedel juurdepääsupiirangute tõttu linnavalitsusse. Ametnikud käisid kontrollimas, kas mudaravila poolt on jalakäijate juurdepääs takistatud, kuid ei näinud, et kuursaali minekut keelatud oleks.

Ühe Pärnu Postimehe ajakirjaniku kinnitusel sõltus festivalipääsme küsimine turvatöötajast. Kui ta laupäeval kuursaali minemise kohta küsis, öeldi, et seda saab külastada õhtul. Sel ajal poleks ta käepaelata kuursaali pääsenud.

Tõenäoliselt sõltub kahjunõude edukus tõenditest, mis kuursaalil edasiliikumise takistamise kohta õnnestub koguda, ja summast, mille hüvitamist ettevõte soovib. "Kahju on päris suur, selle suurust ei tahaks ma enne advokaadiga nõupidamist öelda," lausus Kartau.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles