Projekt, mis sai alguse üle mere ujujatest

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik ja meri Jantarnõi rannas Venemaal.
Kunstnik ja meri Jantarnõi rannas Venemaal. Foto: Karolin Schwab

Saksa kunstnik uurib mult kuidas me oma merd nimetame. Kuuldes, et Läänemereks, pilgutab ta imestunult silmi ja hakkab siis naerma. Sakslastele on meie Läänemeri hoopis Idameri.

Karolin Schwab elab Berliinis. Pärit on ta aga väiksest Stralsundi linnast Põhja-Saksamaal. Just sealt sai alguse Karolini Pärnusse toonud kunstiprojekt – sõita ümber Läänemere ja pildistada randades päikeseloojangut. Pärnus tegi noor naine oma seitsmenda pildi. Tõele au andes pole ühelgi neist päikeseloojangut. “Asi on selles, et inimesed tahavad mind ikka viia vaatamisväärsustega tutvuma või õhtust sööma. Nii mõnigi kord kujuneb koosveedetud aeg ja vestlus sedavõrd toredaks, et päikeseloojangu klõps jääbki tegemata,” rääkis Karolin.

See ei tähenda sugugi, et kunstiprojekt jääks katki. Ei, kui ülesvõte jääb õhtul tegemata, ärkab vapper naine hommikul kell viis ja seab sammud inimestest hüljatud randadesse päikesetõusu püüdma. Nii Pärnuski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles