Riik kaalub kingitud hobuse tagasivõtmist

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hobusekasvatajaid jahmatanud 23aastase riigile kuuluva mära Hoidi haigestumine Valgamaal Hargo talus ja hilisem surm maaülikooli kliinikus kannustas riiki tagasi võtma teist Tori tallist Hargo tallu antud riigimära.

“Kuna möödunud nädalal loodi SA Eesti Maaelumuuseumid, on tekkinud vajadus sihtasutusele üleantav vara koondada, sealhulgas anda kõik maaeluministeeriumi valitsemisel hobused üle nimetatud sihtasutusele,” teatas ministeeriumi avalike suhete nõunik Angelika Lebedev. “Sellest tulenevalt on maaeluministeerium alustanud läbirääkimisi lepingu lõpetamiseks MTÜ Vana-Tori Hobuse Ühinguga pooltele sobivatel tingimustel.”

Kaks riigimära, Hirande ja Hoidi, viidi Tori hobusekasvandusest Hargo tallu Ute Wohlrabi hoole alla tasuta ja tähtajata kasutamiseks. Hobuste üleandmise eesmärk oli säilitada ja arendada väärtuslikku Tori hobuse vanemat tõutüüpi. Kahjuks haigestus Hoidi pärast elukohavahetust juba mõne kuu järel ja põdes suvi läbi, surres 6. augustil maaülikooli kliinikus, kuhu ta maaslamavana Hargo talu koplist viidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles