Sauga juht teenib valdade varaga raha (4)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdadele ostetud lava kerkib alatasa Pärnu linnas toimuvatel üritustel. Üks selline on Grillfest, mille korraldusmeeskonnas Hirvela on.
Valdadele ostetud lava kerkib alatasa Pärnu linnas toimuvatel üritustel. Üks selline on Grillfest, mille korraldusmeeskonnas Hirvela on. Foto: Ardi Truija

Pärnumaa omavalitsused soetasid ühiselt Euroopa Liidu toetuste abil hinnalise teisaldatava lava ja heliseadmed, mille abil Sauga vallavanem ja ettevõtja Andres Hirvela tulu teenib. Peale selle võltsis ta Koonga vallajuhina sõidupäevikuid, et osutada kontsertidel teenust valla rahakoti arvelt. Hirvela väidab, et teenus on hobi ja mingeid isiklikke ärihuve tal selles pole.

Füüsilisest isikust ettevõtja (FIE) Andres Hirvela rendib-paigaldab lava ja heliseadmeid. Temalt renditud lava võib näha mainekatel üritustel kogu Pärnumaal ja ettevõtja ise paneb taskusse tuhandeid eurosid teenustasu aastas.

Pärnu Postimees vestles Hirvelaga sama teenust pakkuvate ettevõtjatega, kes pea kõik vastasid, et FIE pakutud teenuse hind jääb kordi alla turu keskmise. Vallajuht leiab, et tema madal teenustasu on kohalikele ainult kasulik, konkurendid peavad seda aga turu solkimiseks ja ühele ettevõtjale eelise loomiseks, sest pea kõik pakkumised teenuse osutamiseks võidab vallavanem.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles