Margit Peterson: Kirjanik on tuvi mõne saatuse ja lugeja vahel

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Peterson on viimaste aastate enim ennast avaldanud Pärnu kirjanik, ehkki ei kuulu Eesti kirjanike liitu.
Margit Peterson on viimaste aastate enim ennast avaldanud Pärnu kirjanik, ehkki ei kuulu Eesti kirjanike liitu. Foto: Urmas Luik

Margit Peterson on läbinisti Pärnumaa tüdruk: sündinud Mihkli kihelkonnas Koonga vallas Veltsa külas ajal, kui kihelkonnad olid unustatud ja vald sõimusõna, aga üsna lähedal Mihkli kirikule, kus üürikest aega olevat õpetanud Läti Henrik. Nüüd peetakse sealkandis jälle üle mitme maakonna kuulsaid talulaatu nagu enne nõukogude aega.

Mäletama hakkab Margit end aga Häädemeeste vallast Penu külast, kus ta kasvas seitsmelapselise pere kõige noorema tütrena. Hiljem kolis pere Koonga valda tagasi, nii et suur osa tüdruku lapsepõlvest kulges Oidremal.

Aga meediakangelannat ei tee temast mitte see, vaid tõik, et Margit on Pärnu viimaste aastate viljakaim kirjaneitsi. Ta on üllitanud kuue aastaga tosin luuleraamatut, jutustust või romaani, kirjutamine peab teda kui vabakutselist kirjanikku ära toitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles