Nõukogude laadi eiranud Oidi laulud lähevad hinge

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arne Oidi loomingule ja koduriigi juubelile pühendatud kontsertetenduse proovid jätkuvad sel nädalal igal õhtul.
Arne Oidi loomingule ja koduriigi juubelile pühendatud kontsertetenduse proovid jätkuvad sel nädalal igal õhtul. Foto: Urmas Luik

Kolmeaastased on kõige nooremad, kes astuvad pühapäeval Pärnu kontserdimajas lavale kavas “Eesti A ja O”, kus kõlavad neist võttes neli aastakümmet tagasi lahkunud helilooja Arne Oidi laulud.

Kontsertetenduse pühendab Jana Tringi erakool kui korraldaja Eesti Vabariigi 100. aastapäevale ja sel nädalal lihvitakse esinemist täiuseni proovides.

Jana Tringi erakooli laulustuudio kõrval astuvad lavale naiskoor Põllepaelad, Janne Ristimetsa tantsustuudio, suupilliansambel Piccolo. Vahetekste loeb Koidula muuseumi juhataja Elmar Trink.

“Oit oleks saanud tänavu 90aastaseks, aga ta lahkus noorelt, oli vaid 47aastane, kuid tema kui helilooja fenomen on see, et ta suutis nõukogude ajal kirjutada aegumatuid ning rahva südamesse läinud ja jäänud laule,” põhjendas Jana Trink riigi juubelikingituse peategelase valikut.

Kaheosalise kontsertetenduse kavas on näiteks sellised Oidi­ viisistatud lastelaulud nagu “Kaks otti”, “Me kelgule”, “Jänku jenka”, aga ka mitme põlvkonna vältel igihaljad “Unustuse jõel”, “Me pole enam väikesed”, “Suveöö” ja seltskonnas põrandale toov “Perekonnavalss”.

Kontsertetenduse alguses on laval ligemale 150 kavas kaasa tegevat last, peale nende täiskasvanud.

“See on viies kontsert, mille Eestile tema sünnipäevaks pühendame, aga nii suures mahus ja saalis pole me varem olnud,” mainis Jana Trink ja lisas, et publikki kaasatakse kavva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles