Kihnu majakas läheb remonti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu majakas läheb järgmisest kuust remonti.
Kihnu majakas läheb järgmisest kuust remonti. Foto: Mati Kose

Kihnu üks huviväärsusi, majakas, läheb järgmisest kuust remonti ja külastajad pääsevad sinna alles tuleval suvel.

Kihnu üks huviväärsusi, majakas, läheb 1. augustist remonti ja külastajad pääsevad sinna alles tuleval suvel. Ehitustööd teeb veeteede ameti korraldatud ühispakkumisega hanke võitnud rahvusvaheline äriühing GT Corporation ja Cruuv, remont läheb maksma 400 000 eurot, raha eraldati riigieelarvest.

Kihnu tuletorni rekonstrueerimine on kingitus Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks ja veeteede ameti haldusosakonna juhataja Urmas Ehrlichi sõnade kohaselt kerkivad tellingud tuletorni ümber ülehomsest, tööde alguse esimesest päevast.

“Töötajad võtavad laternaruumi kupliosa lahti, kuppel tõstetakse alla ja kohe peaks algama torni seinte puhastamine,“ selgitas Ehrlich.

Tööde ajal eemaldatakse 28 meetri kõrgusest majakast tuli ja veeteede amet peatab märgi toimimise registris ajutiselt.

Kihnu tuletorni haldab SA Kihnu Kultuuriruum. Saare lõunatipus asuv torn taasavati külastajatele 2013. aastal ja mullu käis seal ligemale 8000 turisti.

SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja nentis, et turismihooajal tuletorni sulgemine on halb uudis, aga positiivne on see, et aastaid oodatud remondiks leiti pärast peaminister Jüri Ratase saarel käimist vajalik raha. Riigi 100. aastapäevaks on võimalik oluline maamärk täielikult ja korraga remontida.

“Muidugi on hea meel, et tuletorn nii tähtsal aastal saab uuendatud, ent kurb, et algav ehitus jätab külastajad ilma ainulaadsest vaatest, mis tornist ümbrusele avaneb,” möönis Kihnu majakavaht Elly Karjam, pidades silmas 1864. aastal Pikänä ninale püstitatud malmtuletorni, mis toodi Inglismaalt ja monteeriti kohapeal.

Külastajad pääsevad uuendatud tuletorni jälle 2019. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles