Ühenduste esindajad arutlevad kergliiklustee üle

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme pärast Pärnu linnavolikogu istungit koguneb tavakohaselt ühenduste ümarlaud, mille keskne arutlusteema on seekord kergliiklustee.

Volikogu ühenduste ümarlaua koordinaator, MTÜ Kodanikujulguse esinaine Astrid Hindriks mainis, et arutelu on ajendatud vajadusest öelda sõna sekka uue üldplaneeringu suhtes.

“Meie pikem huvi on, et uues üldplaneeringus oleks takistusteta kergliiklustee, kus Papiniidu sillast Kesklinna sillani, sadamasse, muulini ja sealt piki mereranda saaks Maisse tagasi,” selgitas Hindriks. “Jaansoni rada ja jõe paremkallas on saanud rahastuse, loodame neid projekte oma silmaga ümarlauaski näha.”

Hindriksi jutu järgi on ühenduse noored teinud väliretke sel rajal ja kajastavad praegust olukorda sellel.

“Oleme huvitatud ka sellest, et juba rahastuse saanud kergliiklusteed oleksid nii laiad, et ohutult mahub seal noor ema või isa lapsevankrit lükates jalutama, näpuotsas veel ettearvamatu käitumisega mudilane, nii et ratturid, rulatajad ja jooksjad saaksid stressamata liikuda ja mudilase elu poleks ohus,” rääkis Hindriks kui arutelu algataja ja vedaja.

“Pärnus võiks üks rada olla vanalinn – Papiniidu – jõekallas muulini – kesklinna rand,” arutles Hindriks. “Pikem sama, kuid piki Jaansoni rada paremkallast pidi linna tagasi. Kõige pikem aga kulgeks Raekülast mööda mereranda, siis juba edasi metsaradadele. Ja ehk tuleb kunagi Pärnus linnamaraton kahe silla jooksu kõrvale, meil on ju võimekad spordiinimesed, tuleb vaid toimivad rajad ette valmistada.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles