EAS avab lõpuks Lottemaa ehitamise rahakraanid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) tegi lõpliku otsuse eraldada Tahkuranna valda kavandatava Lottemaa ehituseks 3,2 miljonit eurot.

Nüüd saab teemapargi arendaja SA Leiutajateküla kuulutada välja hanke ehitaja leidmiseks.

Leiutajateküla nõukogu esimehe Rein Malsubi sõnade järgi on Lottemaa projekteerimistööd tehtud, ehitusluba mullu augustist olemas ja takistusi kopa maasse löömisel ei tohiks enam olla.

Malsub on Pärnu Postimehele öelnud, et positiivse stsenaariumi järgi plaanitakse ehitusega alustada juba sel või järgmisel kuul ja praeguse ajakava järgi peaks teemapark uksed avama järgmise aasta juunis.

Lottemaa arendaja jutu järgi peaks tuleva aasta suveks valmima Lottemaa põhiosa, uusi hooneid loodetakse lisada järgnevatel aastatel.

„Oluline on rõhutada, et Lottemaa ei ole ainult ehitusprojekt. Elamuse ja atmosfääri annavad kokku nii ehitised kui nendes toimuv tegevus,” kommenteeris Malsub Lottemaa teemapargi rajamise plaane eelmisel nädalal Pärnu Postimehes.

Maavanem Andres Metsoja ütles Eesti rahvusringhäälingu uudistele, et praegu on ettevalmistustööd Lottemaa rajamiseks tehtud, kuid raskusi võib ette tulla veel.

“Ei tea täna ehitushangetest väga palju, mis need lõpptulemused, hinnad kujunevad ja nii edasi. Kahtlemata tänatakse ilmselt osapooli siis, kui asi on valmis ja see on töös,” ütles Metsoja.

Maavanema sõnutsi on Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse, Pärnu linnavalitsuse, Kaitseliidu ja hulga ülejäänud partneritega, kes on väga palju panustanud, olnud diskussioone Lottemaa rajamise üle palju.

Maavanem ütles, et maavalitsusel tuleb edaspidigi protsessis osaleda ja riik on lubanud aidata juurdepääsutee suhtes, Pärnu linn olla abiks maaküsimuse lahendamisel, Tahkuranna vallaga on vaja arutada vee ja kanalisatsiooniga seonduvat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles